.

.

Мхззанд Отпорен Филм Флексибилен Сензор Стабилен За Следење На Нивото На Притисок

Мхззанд Отпорен Филм Флексибилен Сензор Стабилен За Следење На Нивото На Притисок

DEN 0.33
Залиха
Достапно за нарачка

Сензорот чувствителен на притисок НА флексибилен филм RP-L е составен од полиестерски филм со одлични сеопфатни механички својства, високо спроводлив материјал и нано-материјал за сензори Сензорот за единечна површина е еквивалентен на променлив отпорник со две порти чиј отпор се контролира со притисок. Кога областа за сензори е под притисок, жиците што се исклучуваат едни од други на дното ќе се спроведат преку горниот слој чувствителен на притисок, а излезната вредност на отпорот на портата ќе се промени со промената на притисокот. Сензорот чувствителен на притисок rp-L е флексибилен сензор за тенок филм чија вредност на отпор се намалува со зголемувањето на притисокот врз областа за сензори. Долниот слој е флексибилен филм и проводен слој што одговара на него, а горниот слој е флексибилен филм и материјал чувствителен на притисок, соединет со него. Двете се врзани со двострано лепило и ги изолираат горните и долните области на сензори. Сензорот чувствителен на притисок rp-L е флексибилен сензор за тенок филм чија вредност на отпор се намалува со зголемувањето на притисокот врз областа за сензори. Сензорот за единечна површина е еквивалентен на променлив отпорник со две порти чиј отпор се контролира со притисок. Сензорот чувствителен на притисок НА флексибилен филм RP-L е составен од полиестерски филм со одлични сеопфатни механички својства, високо спроводлив материјал и нано-материјал за сензори. Долниот слој е флексибилен филм и проводен слој што одговара на него, а горниот слој е флексибилен филм и материјал чувствителен на притисок, соединет со него.

Карактеристики на предлогот

Купувачи како што избираат