.

.

Мементо мори платно печатење или назад лепенка - Александар Мајер Запомнете го Смртниот череп окултен готски скелет Средновековниот Дансе Макабер Пентакл

Мементо мори платно печатење или назад лепенка - Александар Мајер Запомнете го Смртниот череп окултен готски скелет Средновековниот Дансе Макабер

DEN 100.32
Залиха
Достапно за нарачка

Овој принт е преземен од резба од дрво од 17 век од уметникот Александар Мајер од серијата „Мементо Мори“, што значи „Запомнете ја смртта“ на латински јазик Мементо Мори е средновековна теорија и практика на размислување за смртноста, особено како средство за разгледување на суетата на земниот живот и минливата природа на сите зелени добра и потраги. Врвните зборови гласи „Пер Пкатум Морс“ што е латински за „смрт преку гревот“. Во долните зборови се гласи „Во Омнес Хомис Морс Пертрансиит“ што е латински за „Смртна ширење на сите луѓе“. Екран отпечатен на 100% ткаенина од памучна патка платно. Лесно може да се врати или да се користи како лепенка за шиење. Машина за перење. Вода базирана на еколошки мастило. Мерењата на големината се прикажани на втората слика. Мери приближно 13 x 16 инчи. Овој принт е преземен од резба од дрво од 17 век од уметникот Александар Мајер од серијата „Мементо Мори“, што значи „Запомнете ја смртта“ на латински јазик. Мементо Мори е средновековна теорија и практика на размислување за смртноста, особено како средство за разгледување на суетата на земниот живот и минливата природа на сите зелени добра и потраги. Врвните зборови гласи „Пер Пкатум Морс“ што е латински за „смрт преку гревот“. Во долните зборови се гласи „Во Омнес Хомис Морс Пертрансиит“ што е латински за „Смртна ширење на сите луѓе“. Екран отпечатен на 100% ткаенина од памучна патка платно. Лесно може да се врати или да се користи како лепенка за шиење.

Карактеристики на предлогот

Купувачи како што избираат