.

.

Darn Tugher Vermont Light Whisher No Show Lightweight со перница taupe xl

Darn Tugher Vermont Light Whisher No Show Lightweight со перница taupe xl

DEN 2.67
Залиха
Достапно за нарачка

Стил #1990 Повлечете го затворањето. Вистински производ за перформанси. Обезбеден квалитет. Дизајниран со корисникот во умот. Тестирано за функција во реален свет на животната средина. Кориснички стил и дизајн. Darn Tugher има за цел да ја подобри благосостојбата на нашата заедница со локално дизајнирање и производство на најудобни, издржливи, најдобро фитинг чорапи, додека постојано ги намалува нашите влијанија врз животната средина. Материјали во нашите чорапи. Секој материјал што го користиме во нашите чорапи е внимателно избран и тестиран за да ги исполни нашите ригорозни стандарди за издржливост. Во моментов користиме природни и синтетички влакна и само 3 типа влакна по чорап. Како што очекувавте, ние активно истражуваме и тестираме нови влакна и мешавини на предиво што не се појавуваат во нашите сегашни производи. Имаме приоритет на мерино волна во текот на нашите линии на производи и нашата цел да произведеме најодговорно направен производ се рефлектира во нашата посветеност на успехот на одговорниот стандард волна. Мерино волна е најважна и се потпира на влакна во нашите производи и учествуваше со 56% од нашата потрошувачка на предиво по тежина минатата година. За многу години, ние даваме приоритет на употребата на мерино волна исклучиво од овци кои не биле изложени на практика на мулење. Во почетокот на 2019 година се обврзавме да го поддржиме одговорното волна стандард (RWS) и да префрлиме 100% од нашето снабдување со волна во Merino волна овластена од RWS. RWS е доброволен стандард со строги упатства за заштита на благосостојбата на животните и да се придржува кон прогресивните, одржливи практики за управување со фармите и земјиштето, додека одржува следливост во текот на целиот ланец на снабдување. Иако уделот на пазарот за RWS се проценува само на 1% од глобалното производство на волна, бројот на овластени извори се зголеми значително во последните неколку години. Денес, 100% од волната што ја набавуваме е сертифицирана со RWS. Ние користиме Repreve, најлон 6 влакна направено од пред-потрошувачки индустриски отпад што инаку би се депонирало или е намалено. Користењето на Repreve наместо Virgin Nylon ни овозможува да ја надоместиме употребата на сурова нафта, бензен, циклохексан и други штетни јаглеводороди кои се вклучени во производството на девствени влакна. Накратко, со употреба на рециклирана најлон зачувува енергија и вода и ги намалува емисиите на стакленички гасови од производството. Додека ние имаме за цел да ја намалиме нашата употреба на девица најлон во нашите производи, рециклиран најлон само со 4% од нашата најлон потрошувачка минатата година. Активно работиме со нашите добавувачи за да извориме повеќе рециклиран најлон за да можеме да го вклучиме преку нашите линии на производи.

Карактеристики на предлогот

Купувачи како што избираат