.

.

Соник 630-0207 Навојна Крајна Сонда И Заменлив Врв, Среден Интензитет, Дијаметар од 19мм, 25-500 мл

Соник 630-0207 Навојна Крајна Сонда И Заменлив Врв, Среден Интензитет, Дијаметар од 19мм, 25-500 мл

DEN 1539.20
Залиха
Достапно за нарачка

Среден Интензитет Должина од 127мм. Сондите (понекогаш наречени рогови) се алатки долги една половина бранова должина кои дејствуваат како механички трансформатори за да ја зголемат амплитудата на вибрациите генерирани од конверторот. Тие се состојат од два дела, секој има различни области на пресек. Кога се вози со својата резонантна фреквенција, сондата се шири и се собира надолжно околу нејзиниот центар. Сепак, не се случува надолжно движење во нодалната точка со навој (област без активност), што овозможува додатоците да бидат поврзани со сондата во тој момент. Колку е поголем односот на масата помеѓу горниот дел и долниот дел, толку е поголем факторот на засилување и поголема екскурзија од врв до врв на врвот на сондата. Сондите со помали дијаметри на врвот произведуваат поголем интензитет на кавитација, но ослободената енергија е ограничена на потесно, поконцентрирано поле. Спротивно на тоа, сондите со поголем дијаметар на врвот произведуваат помал интензитет, но енергијата се ослободува на поголема површина. Колку е поголем дијаметарот на врвот, толку е поголем волуменот што може да се обработи, но со помал интензитет.

Карактеристики на предлогот

Купувачи како што избираат