.

.

Рн Тест Хартија Пополнува-5 Ролни

Рн Тест Хартија Пополнува-5 Ролни

DEN 3.00
Залиха
Достапно за нарачка

5 (пет) ролни За Полнење Хартија Од 15 стапки За тестирање на опсег од 5,5 - 8,0 за киселинска/алкална рамнотежа Диспензерите не се вклучени, ова се само полнење!. Медицински одделение рн лакмус тестирање хартија. Киселината постојано се движи под 4,5 не е добра вест. Тестирајте ја вашата p H вредност (потенцијал на водород) секој ден!. Малку алкалните меѓуклеточни течности држат 10 до 20 пати повеќе кислород од малку киселите меѓуклеточни течности. Ако пиете сода, кафе, јадете житни производи и големи порции месо, немојте да се изненадите ако тестирате кисела некое време.0 е неутрален; 6.0 е десет пати повеќе киселина од 7.0 е 100 пати како киселина; 4.0 е 1,000 пати како киселина; 3.0 е 10,000 пати како киселина. Принципите на рн започнуваат со дефиниција на терминот рн. п доаѓа од зборот моќ. Н е симбол за елементот водород. Заедно, терминот рн значи експонент на хидрион јон. Вклучена е киселинско-алкална табела за храна, како брзо да се подигне рн, предложени промени во исхраната.

Карактеристики на предлогот

Купувачи како што избираат